Alla inlägg den 10 juni 2014

Av Amanda - 10 juni 2014 16:11

Ja, vad ska man säga egentligen?

Lite skrattretande!


Tydligen är det någon som anmält oss för djurplågeri (anonymt givetvis) och igår kom det två snubbar från djurskyddet i Sverige och hälsade på. Jag var ensam på gården då det hände och trög blondin som jag är så fattade jag ingenting i början.

Men de va två tjejer som var jättetrevliga och förklarade sitt ärende.

Uppenbarligen har någon anmält att vi har alldeles för magra hästar och en som är rejält halt. Samt att hundarna är agggressiva och ovårdade.

Okej?

De möts av två exemplar av extremt glada Collies som hälsar vänligt. Visst är de inte jättevälborstade då de leker ute hela dagarna på en gård, men ovårdade?! Näej inte i mitt tycke i alla fall.

Visade dem runt, och fattar inte vilka av våra hästar som skulle anses magra. Visst fullbloden kanske inte ser ut som välgödda spädgrisar direkt.

Den ena kvinnan sa att anmälaren sett en vit mager häst som uppträtt nervöst.

Jag visar dem T.D och när de såg att det gäller en arab så var de lugnare. Sa även att han stirrat extra mycket nu när stona var brunstiga... Jag visade dem även de andra fullbloden och alla andra hästar på gården. Inga klagomål.

Men den haltande hästen?!

Jo givetvis, Sirocco.

Han får ju gå i sin sjukhage numera då hans ben inte verkar klara mer. Visade upp alla kvitton och intyg på veterinärens besök och de tyckte att det såg bra ut. Jag berättade även att det är min häst och jag är i valet och kvalet att ta bort honom om han inte blir bättre.

De verkar nöjda och säger att de inte hittat något att anmärka på hos oss. Till och med stallråttorna verkar må bra, skämtade jag. De är större än katterna ibland!


När de är klara så lämnar de ett brev till mamma och ska just åka när Caitlin kommer ridandes på Ginger efter en tur i skogen.

Fuxmärren har verkligen något emot främlingar i uniformer haha. Lägger öronen bakåt och hugger efter dem.

Caitlin förklarar snabbt att hästen är lite ilsken och inspektörerna ser på varandra. Sedan rycker de på axlarna och åker därifrån.


Men herregud, jag undrar vem som anmält?

Ja, ja bra att det finns såna här personer i Sverige som jobbar med att se till att djuren har det bra! Absolut. Men attans vad rädd jag blev!

Skönt att det gick bra i alla fall!


Nej ut och rida lite best nu =)  Pussen och Kramen.

Presentation


You never can reach your goals without fighting - But never forget that you´re Awesome anyway

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Annat kul!


Ovido - Quiz & Flashcards