Alla inlägg den 7 maj 2014

Av Amanda - 7 maj 2014 11:21

Haft strul med internet, antagligen något med själva masten då alla andra som har samma nätverksbolag oxå haft problem.

Så att bara komma in på Google har tagit evigheter, därav inga uppdateringar och en ganska irriterad Amanda.

Jag hade ju kunnat blogga från mobilen, OM jag inte bytt nummer och inställningarna för internet och MMS hade fungerat... GAAASCH! Otur de luxe.


Ja, ja.  Av någon anledning så har tjocka släkten varit här på besök.Antagligen för att mamma fyller år..


 Gissa vem som fick vara lekledare till glinen och styra upp dem? Tack Caitlin för att du drog och bara lämnade mig i sticket.

Ett av kusinbarnen är extra jobbig, kan jag lova.

Linnéa 8 år gammal och hästtokigast av dem alla.


Hur fan förklarar man för en 8-årig tjej att det INTE är någon bra idé att låta henne rida en arabhingst helt själv efter ett halvår på en välutbildad ridskoleponny?!

Jag försökte berätta på idiotnivå varför hon inte fick rida T.D Visst är han gudasnäll men just nu har vi x antal brunstiga ston vilket får hingstarna att bli extra stökiga och ta alla chanser de får... Jag vill inte utsätta henne för den faran och det försökte jag förklara att en stor hingst på 800 kg har ganska mycket att säga till om mot en 8-åring som knappt väger en bråkdel av hans vikt. Dessutom världens mest bortskämda snorunge som får allt hon pekar på!

Men nej, då skriker hon att jag är dum och springer till sin mamma och berättar att jag nekar henne att rida!

Ge Mig Styrka!

Jag förklarar för hennes mamma att hon endast vill rida på T.D och att det inte är en bra idé då han numera gör ALLT som står i hans makt för att komma åt stona. Mamman verkar inte förstå heller och menar att det är klart att hennes dotter ska få rida.

Jag berättar att jag erbjudit henne varenda häst vi har i hela stallet utom hingstarna men de duger inte.

" Ja men den snälla vita då?" säger mamman ( ingift kusin ) och syftar på Antonia.

" Hon är iväg på betäckning just nu..." svarar jag.

Återigen gallskrik från ungen!


Suck, tur att Nina finns och satte upp ungen på Chantelle en halvtimme så att hon lugnade sig!


Igår berättade glinet att de ska flytta hit, och att Linnéa ska få en egen häst. Asså efter ett halvår på ridskola anser i alla fall jag att det där kan vara en ganska dålig idé.

På ridskolan kommer du dit, ryktar hästen du ska rida, leder den till ridbanan, åker runt en timme under övervakning och sedan sadlar av hästen om inte nästa tar över den direkt.

En egen häst kräver en hel massa ansvar, den ska ha mat, rent i boxen, skoning, veterinärvård, skötsel med mera.

Gissa två gånger var hennes blivande häst ska bo?

Hos oss.

Det här kommer inte att sluta bra då ungen i detta fall sannerligen kommer tröttna då hon inser att hästen behöver omvårdnad varje dag. Det tog en vecka innan hon tröttnade på sin kanin lixom.

Sen pratar hon inte om något annat. Min far är satt på att hitta en lämplig häst åt henne, och jag vet att han är duktig på sånt MEN hennes krav:

* Hingst

*Skimmel men en fux kan fungera...

* Kunna hoppa högt

* Snabb

Ehm, personligen hade jag rekommenderat en lite äldre välutbildad ponny (helst valack) där varken färgen eller hur högt den kan hoppa spelar så stor roll... Hade även sett till att hon bara blivit medryttare/skötare på den för att testa hur det är att ha en egen häst.

Jag är sjukt irriterad på detta då hennes föräldrar inte har en aning om hur man tar hand om hästar. Ett under att de vet vad som är fram och bak.


Men så länge hon och hennes familj är här ( de bor på gården tills de hittat ett hus i närheten ) så får hon ta sig an Rosie.

Hehe, jag tror inte hon kommer vilja fortsätta att ha en egen häst efter att Rosie har lärt henne att på en privathäst kan du inte bara åka runt som en trasa.


Igår åkte hon av 9 gånger. Alla gångerna förklarade jag att om hon rycker Rosie i munnen eller sparkar på henne så talar hon om att du gör fel. För att få henne att börja skritta så tryck lätt med benen och ta fram händerna någon millimeter så kommer hon att börja röra på sig. På 10:e försöket så gjorde ungen som jag sade och Rosie började snällt att skritta framåt. Tills hon fick ett hårt ryck i munnen när hon skulle svänga. Tjoff så fick lilla Linnéa sig återigen en flygtur!

Både jag och Caitlin fick dölja ett asgarv, vi har oxå lärt oss av Rosies brutala metoder och blåmärkena har varit många, men har man IQ över 10 så fattar man " Aha, gör jag så så protesterar hon men om jag är försiktigare nästa gång så kanske det går bättre..."

Caitlin gav upp Linnéas ridlektion kan jag lova, Nina tog över och jag hjälpte henne. Nina verkade ha mer respekt hos Linnéa än vad jag har så det blev inget vredesutbrott när Nina förklarade att så länge Linnéa inte kan sitta kvar på hästen kan hon glömma det där med att hoppa och galoppera!


Rosie är en hård lärare, men ack så duktig! En sådan ponny får man bara en gång i livet och jag vet inte hur många ungar som Rosie lärt upp genom sina år. Men hon kör den hårda stilen och den fungerar!

Jag hoppas att hon lyckas med Linnéa oxå!


Ja, ja utöver detta. Huset fullt av folk hela tiden så jag är mest i lägenheten eller hos Tess för att slippa alla mostrar och kusiner som bara tjatar.


Nu ska jag och Annie ut och rida en sväng, med Nina och Caitlin. Sen blire att köra Sirocco en runda och efter det ett pass med Felizia!


Hoppas allt är bra där ute i landet! Pussen!



Presentation


You never can reach your goals without fighting - But never forget that you´re Awesome anyway

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Annat kul!


Ovido - Quiz & Flashcards