Alla inlägg den 6 augusti 2014

Av Amanda - 6 augusti 2014 15:32

Mitt huvud studsar fortfarande och det enda jag tänker om och om igen är "som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig" haha jättegammal låt (50 eller 60-tal) men den fastnar!

Hoppade studs med Sky idag! Upp ner upp ner upp ner i 368 km/h... Tänkte att det kunde få henne att sakta ner men icke då full fart framåt. En idé värt att pröva..
Jag vet inte hur jag ska få henne att ta det lugnare. Har helt slutat att ge henne krafftfoder och havre och kör sjukt mycket dressyr/ markarbete i skritt och trav på henne men så fort hon får galoppera eller hoppa så exploderar hon. Vi kliar oss i huvudet ganska ofta och försöker komma på nåt. Men denna häst blir aldrig trött och har bara ett läge.

Igår så körde vi intervallträning i galopp ute i skogen då vädret var ganska svalt och gött. I ett försök att få henne trött. Tung sandväg stora delar av sträckan dessutom. Syrran red med på T.D och han är ju trots allt en arab - kända för extrem uthållighet på långa sträckor! T.D är inte i dålig kondition och han är faktiskt ganska välmusklad så vi tänkte att han om någon häst kan hålla Skys tempo.
Hahaha naiva vi är!
Efter 1,2 mil ( tack runkeeper ) så är araben slutkörd medan fullblodet taggar och studsar som om hon just fått en sockerkick. "Igen matte!!! Snääääälllaaa!!!" Säger Sky!
Vi travade av dem länge och väl sen en lång avskrittning. Kollade pulsen på Sky som visade på 186/minut medan T.D pulsade på 68/ minut... Skillnad eller?

Så har ni tips på hur man får henne lugnare så mottages de gärna då hon bara rusar. Vill verkligen inte sätta på en massa hjälptyglar och starkare bett än vad hon redan har. Nu rids hon med martingal ( utan den går det inte alls) och tredelat pessoa med deltatyglar då hon inte funkar på tex pelham och hackamoore. Ett mildare bett funkar inte heller och hon verkar trivas på pessoat ( jag vet att många är motståndare till det men vet man hur man ska hantera det så skadar det inte hästen).

Självklart har vi kollat om hon har ont nånstans och försöker fly från det onda. Så är inte fallet. Det enda vi kommer på är att hon verkligen älskar att springa fort.

Dessa fullblod! Magnifika hästar absolut men galna... Frågade Sanna om hennes var likadana men hon sa att Totte är latare än en grovt överviktig fjording och att Cordelia aldrig gått bana och antagligen aldrig fattat vad hon är avlad till.
( inget ont mot fjordingar nu utan jag bara citerar henne)

Börjar hålla med syster, hannoveranare är bästa ridhästen! Red ut med henne på Ginger och hon på Risse ( jag på argbiggan haha). Men jösses vilket mjukt steg å så följsam Ginger var. Har ridit henne förr men aldrig tänkt på det då. Samtidigt så är hästen pigg och alert och lyssnar på dina hjälper. Så var riktigt härligt!

I slutet av veckan kommer veterinären och kollar till Felizia men hon haltar inte längre i alla fall :)

Nu väntar jag på Tess så ska vi ta en tur med Casanova & Lillfux :)
Ha de gött alla

Pussen & Kramen

Presentation


You never can reach your goals without fighting - But never forget that you´re Awesome anyway

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Annat kul!


Ovido - Quiz & Flashcards