Alla inlägg under januari 2015

Av Amanda - 15 januari 2015 18:15


BU på er!!!

Nej då jag skojjade bara.


Jag och Pärlan har idag, varit på äventyr må jag säga. Imorgon ska vi ut på havet och ta reda på vart de ska föra Justins häst som vi just räddat från att bli en mörkerhäst.

Fick rida in bland de förhäxade fågelskrämmorna och de asen jagade ut oss genom att skicka sömnbomber på oss. Men min snabba och trogna häst galopperade ifrån dem.

Men jag lyckades ge det gyllene äpplet till den onda häxan Pi så hon blev snäll ( och en aning snyggare). Till slut i alla fall.

Tyvärr trillade jag ner i kärret ett par gånger men man blir lite glad när det står att din häst tar dig till en trygg plats!

Men för att nå dit, så var jag tvungen att hitta Solnyckeln.

"Leta i Fort Pinta", hmmm jaa... strosade runt i en timme innan jag bad om hjälp via chatten.

Nycklen finns gömd vid/i statyn mittemot James...

ÅHFAN! Jag som vart nere vid Törneklipporna och letat...


I vilket fall så öppnades första valvet till Jon Jarls gravkammare och jag snackade lite med hans spöke. Det var inte alls läskigt! Faktiskt.

Så fick då ett ljus som ska skydda mig mot de förtrollade fågelskrämmorna så att jag skulle komma åt äpplet. En sväng till Elisabeth i VD för att aktivera ljuset och sedan full galopp tillbaka till GÅD.

Jaha. Det var ett spöke...


Mina teorier om att Baronessan var f.d Mrs.Hill stämde inte alls... Sen kom jag på att hon var visst gift med nån annan... I vilket fall så visade de sig att Mrs. Hill - även hon var ett spöke som höll till på hoppbanan i Firgrove. Tyvärr gick det inte att snacka med henne så jag och Pärlan tog oss då tillbaka till hennes gubbe, som inte verkar ha förstått att han är död. Hittade då parets vigselringar som jag gav till hans fru, som blev en aning mer talför.

Men nu får jag vänta tills imorgon med att se vad som händer.


Spenderade ju alla mina SC på Dreamhunter så går inte att övernatta heller.

Har även planterat tulpaner och rensat ogräs i vingårdens trädgård.

Ja... Har inte orkat göra de blå uppdragen idag... Får la se om jag tar ett ryck med dem senare.

( Går ju inte att göra nåt IRL då snöoväder dundrar förbi, ska iofs strax åka till träningen med Star...)


Men som utlovat, en bild på nordsvensken Dreamhunter:


 

Av Amanda - 15 januari 2015 13:41


Det snöar, det blåser och hästarna är på ett jättetjurigt humör för att vi är så grymma som släpper ut dem i hagen! Djurplågeri, enligt dem!

Stackars små djuren att få vara utomhus!


Har inatt drömt om gröna ormar... Tack Lynn! Det var ju snällt... Att jag dessutom har en fobi för kräldjur gör inte saken bättre!

Vaknade inatt och var helt panikslagen. Satt och skrek till Nicke i panik att det var en stor grön orm i sängen! Helt skräckslagen var jag och övertygad om att så var fallet.

Så jag hoppar ut och börjar riva i lakanen.

" men hjärtat.. Du kan få träffa den enögda ormen när du vill hehehe... Men nån annan finns inte!"

Öhh... Jag fattar ju vad han menade men hade hellre velat ha en tröstande kram och en försäkran om att sängen är 200% ormfri!


Kan man skriva en manual till sin karl?

Jag kan börja skriva upp alla saker Nicke gör "fel". Detta är exempel nummer 1!

Fast han gör mycket bra oxå! =) Så tro inte att jag bara klagar på honom! Men det är de sämre sakerna som är ( i efterhand) roligast.


I vilket fall... Idag blir det att harva ridhus och sedan träning ikväll... Yeey ännu mera ridhus.

Och blåsten får hästarna extra nerviga.. Till och med Star skuttade lite på vägen till hagen idag!

De enda som är normala är Rosie och Antonia.

PAX för Antonia idag hörrni!

Stadig som en klippa! =) Haha She´s mine!

Ska bara kolla så stallet är fritt från gröna ormar...


Jag är ledsen Lynn, men du får hitta ett annat hem till Gunnar! Men jag vill veta vad han är för ras! Så Säg det nu!


Pussen och Kramen på er!


Becca... Hoppas att du mår bra! <3

Av Amanda - 15 januari 2015 00:07

HJÄLP mig att ta reda på vem Gunnar är!

Lynn kommenterar så konstigt om min blivande sambo....

Så snälla hjälp mig!

Här är beskrivningen:


" Gunnars diet består till största del av små däggdjur, tex gnagare och små fåglar. När Gunnar jagar, ligger han stilla och väntar på att något djur ska komma i närheten. Då håller han fast i en gren med svansen och kastar sig sedan ut i en s-formad position och formar bytet med munnen. Gunnar drar sedan in kroppen och slingrar den runt bytet och kväver det. I fångenskap kan du mata Gunnar var 10-14;e dag med en stor mus. Man måste vara mycket noga med att inte övermata Gunnar för då blir han lätt tjock"

Miljö:
Gunnar behöver ha det ca: 25-32 grader varmt hos sig så att han inte fryser. Han behöver även en optimal solplats och samt träd att gömma sig i. Han behöver även tillgång till en svalare del där han kan svalka sig. Du ska duscha Gunnar varannan dag, och då får luftfuktigheten inte överstiga 100%, Gunnar kommer att dricka "regnvatten" från sin kropp så vattenskål är onödigt.

Annat:
Vid bra skötsel kan Gunnar bli runt 20 år i fångenskap ( i det vilda runt 12 år)
Gunnar når en storlek på ca: 120-200 cm, som bebis är Gunnar mellan 15-25 cm.
Färgmönster kan variera beroende på varifrån Gunnar kommer ifrån.
På ena stället är han lysande grön med vita eller gula vertikala streck längs kroppen.
På andra stället är Gunnar djupgrön med spridda fläckar i gult, vitt och blått.


Min gissning är nån form av ödla?

Men färgerna och storleken?? Hur stor är en ödla? Vilken ras är han?

Snälla HELP ME!

Av Amanda - 14 januari 2015 22:17

Som jag nämnt tidigare så är jag en succer för spelet Starstable Online ( SSO) även om jag är lite sur för att det kostar pengar att spela efter level 4. Men ilskan lägger sig mer och mer...  Gillar ni inte dessa inlägg så - tråkigt för er! De kommer att finnas och existera och valet är ert om huruvida ni vill läsa dem eller inte ;)


I vilket fall, så har jag lovat att presentera hästarna jag har. För tillfället är de sex stycken. Ponnyn köpte jag bara för ett uppdrags skull och har dessvärre mobbat henne lite genom att ge henne träns och sadel med rosa hjärtan på... ASCUTE! :D


Här är en bild på de ädla springarna! Jag har gjort den själv i Paint :D


 


Människan är då jag.  Som för tillfället är lila...

Sen har vi.

1. Dreamdiamond - en söt liten Jorvikisk Ponny med färgen vindottir ( vet inte vad den heter i spelet) ett sto som är på level 2... Och jag använder henne typ aldrig. Rosa och lila utrustning för att höja cute-faktorn.

2. Dreamfire ox - min vackra arab och min favorit, en het palomino med 4 vita strumpor och bläs och nu har mitt duktiga och trogna sto nått level 11. Har även lila utrustning nu så det är henne jag försöker matcha bäst.

3. Dreamdancer - min läromästare och första häst. En trogen fux med bläs och strumpor som nu är mer eller mindre pensionär då han nått level 15. Han bär den stolta färgen blått och har fått flätad man.  Rasen är Jorvikiskt Varmblod.

4. Dreamrebel - En fuxfärgad Morganhingst som var den första hästen jag köpte för SC. Jag tycker att han är hemskt vacker och passar väldigt bra i vitt. Han nådde level 4 innan intresset hamnade på annat håll.

5. Dreamhunter - Nyast i gänget, och hårigast! En linfuxfärgad Nordsvensk som bär mig över bergen stadig som en klippa.  Men han passar inte alls i sadel - men vem säger nej till barbackamys? Level 4 på två dagar.

6. Dreampearl - min ståtligaste lustiano. Nummer 2 på favoritlistan. Ett mörkbrunt sto med vita tecken. Brunt och svart är hennes färger nu, men brukar ha gult oxå. Level 8 ligger hon på och mer ska det bli. Högsta hästen i stallet lilla söta" Pärlan"


Där har ni hela gänget... Ingen av dem är någon direkt fotomodell... ^^ Och det var ett sjå att få dem att ställa upp sig någorlunda!


********************************************


Idag, så har jag och Fire ( jag kallar dem mest för det som de heter efter Dream..) fiskat! Jajjemensan! Mörtar och Gösar nere i Fiskebyn. Det gick ganska bra.

Vi har även träffat på förhäxade fågelskrämmor som jagade ut oss ur dalen, sicken stil va? Jaga mig och min vackra häst! Nej smått dåligt! Fire bar både mig och Linda fram och tillbaka mellan Vingården och Västra Järngrinden.

Har även träffat på spöket på den Övergivna Bondgården, så sorgligt att han omkom i en olycka och nu väntar på sin fru... Jag undrar vem frugan är... Baronessan?  I WANNA KNOW NOW!


Så fick jag vara barnvakt åt tvillingarna oxå... Phu... trött i benen blev man av att härja runt efter dem i 150 km...

Ja just ja... en snabbvisit hos idolen James oxå haha... Så skön han är! Men ganska oduglig!

Nu känns det som att jag pyntat hela Silverglade. Hjälpt Rådsmannen med ALLT! Och ändå är det uppdrag kvar... Jisses...

Håller på med nya hästskor till Fire som man smider själv.. Dag 3 i morgon och det är ganska jobbigt att smida, värma och kyla omvartannat men jag diggar Conrad (smeden) han är ju hängiven sitt jobb...


Har även blitt polare med Ferdinand och Edvina på hästmarknaden i Silverglade... Fick jaga rätt på 4 hästar som smet och det var minsann inte lätt alls!

Påtat en hel del i Vingårdens trädgård men slapp de där dumma ekorrarna idag!


Så man hinner med en hel del! Tur att det går transporter nästan överallt!


En bild på Pärlan, i skymningens Moorland hann jag med oxå.... Var tvungen att logga in igen för att kolla alla hästarnas levlar och sånt... ^^  Aint She Lovely?? Men gissa om den manen kräver omvårdnad om det vart en riktig häst.. Huja vågar inte ens tänka på det.  Till och med syrran gillade schabraket! Det ni!


 


Nästa gång får ni bild på min håriga mys, Dreamhunter! ( tror jag ) Ska ta bättre på dem allihopa. Jag lovar!

 

Av Amanda - 14 januari 2015 12:09

NU är det på gång faktiskt!

Bokat och klart!


Dagen efter jag fyller 18, så har jag fått tid för uppskrivning och uppkörning! Shiit om 3 månader kanske jag har körkort! Så sjukt :P

Jag berättade detta för de andra, kommentaren jag fick:

" Bra då har vi fyllechaffis!"

Öh, okej?

Men men har idag genomgått min första körlektion på bilskolan!

Det enda konstiga var att få köra en ny och modern bil haha... Lite annorlunda från en gammal Volvo eller pappas Merca, men det gick bra!

Läraren sa att jag var duktig och gav mig lite småsaker att rätta till! Så ska höra om Jim har tid att öva med mig, då han är min privata lärare.

Eller jaa... Han sitter bredvid med näsan i telefonen och bryr sig inte ett dugg men men... =)

Meeeen 3 månader... JÖSSES!


Ja, ja... Idag ska jag försöka mig på att vara hemmafru och laga mat till min karl.

Vi får la se hur det slutar men måste hinna med att rida Casanova oxå... Star och Felizia kan vila idag, men illbattingen blir heltokig av att stå stilla...

Men, det är glashalt ute så lär bli ridhuset.


Jösses. Det åskade igår! I Januari! Helkonstigt...

Jag finner ingen ro alls att skriva nåt vettigt idag... Vi får la se om jag får ihop nåt bättre ikväll!


Puss på er i alla fall och glöm inte att sätta broddar på skorna!

Av Amanda - 12 januari 2015 19:08

Hej på er!


Jag är inte bortrövad längre, helt kollrig av lycka möjligen men just nu känns mitt liv så jävla underbart.

Så alla Disneyprinsessor, FUCK YOU och gå å släng er i väggen!

Min prins kommer inte på en vit ädel häst ( varför har prinsen aldrig en fux tex?) och räddar mig, nej han överraskar mig med råge och får mig att bli ännu mer kär i honom!


Vi hade en liten mindre diskussion på flygplatsen då jag försökte allt med att få honom att avslöja vart vi skulle.

" Kan jag få se biljetterna, jag vill veta en sak..."

" Det får du reda på snart ändå..."

Fan!

" Men jag måste veta vad flighten heter... och om jag har fönsterplats!"

" Sen när bryr du dig om det?"

" Sen NU! Jag har FFS inte ens ett par rena trosor med mig!"

" Det kan vi ordna när vi kommer dit... Lugna ner dig!"

Mjaaa... Du kunde väl ha gett mig en chans om att i alla fall få med mig ett enda ombyte? Neej då...


Först när planet var i luften så säger piloten var flygmaskinen ska föra oss.

Blondin som jag egentligen är så måste jag ju fråga Nicke tre gånger om piloten verkligen sade rätt!

När jag får det bekräftat så kramar jag om min pojkvän och är överlycklig.

En Weekend i min absoluta favoritstad, Paris.  =) OH MY GOD!


Nej, jag vet inte varför jag älskar den stan, allting heter en massa konstigheter... Franska suger och det är ett snobbparadis men OH I LOVE IT!


Så vi landar och en taxi för oss till Hotel Ritz, där vi har ett jättefint rum. Roomservice haha!

Sover himmelskt gott i den mjukaste och skönaste sängen jag nånsin besökt.

Frukosten var bara... WOW!

Sen, chockerande nog så följer Nicke med ut för att se stan och shoppa!

Haha vad fan... Hur gick det här till?

Men i vilket fall, handlar lite fina kläder, en gudomlig vit klänning som var på rea (och Nicke betalade halva ^^ under förutsättning att jag skulle bära den under kvällen...)

No Problem...


Vi tar en taxi till en jättemysig restaurang, tyvärr kan jag inte för mitt liv komma ihåg var den låg eller hette men tre saker kommer jag ihåg!

Där inne vid ett bord sitter ingen mindre än Stephanié tillsammans med sin pojkvän ( Schysst att du berättat det, jag menar vi mailar faktiskt).

Så Nicke, har fått fatt i henne och ordnat en träff, enbart för min skull. Tyvärr hade han och Stephaniés kille inte så mycket att snacka om, då Nicke inte kan franska och han inte kunde ett ord engelska mer än Big Mac...

Den andra saken är lite vag, maten var utsökt god, det är nåt som säger mig att det ska jag minnas! Vad jag åt... Inte en aning!

Proppmätt så utbryter Nicke och jag en mindre diskussion på svenska. Han beordrar mig att beställa efterätt!

Allså det var verkligen en stor order! Läs Mordhot!

Okej då...

Marängswiss kan jag väl få ner, om inte annat kasta den i huvudet på han...


Servitören kommer in med efterätten och alla stirrar på min tallrik. Har ni aldrig sett glass förr eller vad fasen äre frågan om?

Jag tittar ner...

Vad fan...

På toppen bland glass, bananer och Choklad ligger det en ring... i silver och en sten på.

Jag stirrar först på ringen och sen på Nicke.

" Jag tror jag fått fel portion..." Mumlar jag och ser mig om ifall att det skulle ha suttit ¨nån smånervös kille runt borden...

Den enda nervösa snubben sitter rakt emot mig.

" Nej, du har fått precis rätt, hjärtat..." säger han och går fram till mig.

Sätter sig ner på knä.

" Vill du förlova dig med mig?"


Ursäkta? Vad sa du saru???

Du rövar bort mig till världens mest romantiska stad, följer med och shoppar, står ut med det ena och det andra dagligen, betalar hela resan inklusive hotell och mat, behandlar mig som en drottning... Hur i hela friden skulle jag ens kunna fundera på att säga nej?


När jag nickar och han trär ringen på mitt finger så applåderar hela restaurangen och servitören kommer med notan en stund efteråt.

Notan, ett totalt blankt papper och de handskrivna orden "Tout le beau obtenir de la nourriture gratuite ici..Bonne chance dans  á l´avenir!"

 

 

Vilket betyder: Alla vackra par får gratis mat här, lycka till i framtiden.


Oh My God! Jag har inte smält det ännu... Jag är förlovad! Shiiit! Och vi gjorde det i Paris... <3

Fatta att jag bara vill skrika ut det hela!


Men, jag har inte ens berättat för nån därhemma! Utan jag berättar det på bloggen allra först! Hahahaha!

Så nu vill jag ha massor av förvånade miner!


Puss och kramen på er!

PS. Ringen passar perfekt =)


  


wTF

Av Amanda - 9 januari 2015 22:26

Hjälp! Jag är kidnappad av min pojkvän!

Vi sitter på en flygplats men jag vet inte vart vi ska..
Aset vägrar att berätta!
Meen I'll let you know!

Hmm.. Jag hatar överraskningar!!!
Åh kolla.. Alkohol!
Vart för du mig???

Av Amanda - 9 januari 2015 15:05

Ett test där din bästa vän svarar på frågor om dig.

Posta det på din blogg och se sedan om du håller med.

Ni kanske känner varandra sämre än ni tror

Mest för skojs skull...


1. Vad heter du som svarar?

Tess är jag det, den stackarn som under mordhot fick sätta sig framför en dator och göra detta.....


2. Är ni lika gamla?

Nej, det skiljer några månader och dagar, då Amanda är ett enda stort aprilskämt och jag en Februarifläkt!


3. Gick/Går ni i samma skola?

Vi gick väl det men kände inte varandra då så bra ^^


4. Vad brukar ni göra när ni umgås?

Det blir en hel del godis & film, annars stallet =)


5. Har ni varit riktigt osams?

Hahaha, nej faktiskt inte.. Hon VET att jag har rätt i alla lägen ;)


6. Nämn 3 sämre egenskaper hos personen?

Öhhh.... Morgontrött! Ehmm... Ibland fattar man inte alls vad hon snackar om och jaa... även om  hon påstår det så luktar hennes fisar INTE vanilj!


7. Nämn 3 bra egenskaper hos personen?

Sjukt crazy rolig att umgås med, spontan och även rätt snäll =)  


8. Vad är favoritfärgen?'

Om det på något sätt undgått NÅGON som antingen läser här eller har träffat henne så kan jag garantera att det är Rosa! 


9. Tror du att ni kommer att vara vänner om 20 år?

Självklart! Vi ska dominera på ålderdomshemmet om 60 år, har redan nu börjat träna inför SM i rullator-race


10. Hur träffades ni och vad var ditt första intryck?

I skolan, och det var... ÅHNEJ inte en hoppetossa te fjortis igen! Suck... Som tur var så var hon ingen sån utan en ganska vettig människa... från mars... =)


11. Vad står det i det senaste smset din kompis skickade till dig?

" Jag har tänkt efter och... Sanningen måste fram... JAG VILL FORTFARANDE HA EN BANANA BOAT!!"


12. Vilken är favoritlåten?

Amanda byter favoritlåt oftare än vad hon byter underkläder men sist så var det " Whole Lotta Rosie" med AC/DC


13. Läser du din väns blogg?

Ja, jag är väl så illa tvungen så hon inte kommer med osanningar om mig haha!

Eller ja... Mest för att den är rolig!


14.  Gör ett Namn-ABC om din vän!

Awesome

Mångsidig

Andlöst rolig ^^

Nervös

Duktig

Avancerad ( på ett bra sätt, unik är nog bättre ord men det börjar på U...)


15. Skulle du kunna försvara han/henne i alla situationer?

Absolut, inga tvivel på det


16. Vilket är det fulaste klädesplagget du sett din vän i?

Utan tvekan, den ankgula onepiecen... Snälla släng den eller skänk bort den!


17. Vad är det som får han/henne så speciell?

Att hon alltid säger vad hon tycker och tänker samt att det bara finns en av henne... PHU hade vart jobbigt med två Amandor och deras galna idéer och upptåg haha...


18. Säg namnet på din väns favoritdjur!

Nicke?  Haha nej, djur var det inte odjur... Öh... Felizia kanske? Eller Star, Casanova och Samantha?


19. Vad avskyr hon/han mest?

Reptiler och Ärtsoppa! Haha den var lätt!


20. Vad tror du är din väns högsta önskan?

Fred på jorden och en egen banana boat med tillhörande flodhäst!





Ska jag publicera detta nu???? Vart är knappen??? Halllåååååååååå!!!!!!!!!!!!

Presentation


You never can reach your goals without fighting - But never forget that you´re Awesome anyway

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Annat kul!


Ovido - Quiz & Flashcards